Sülfat İçermeyen Bakım


Sülfatlar şampuanların ve duş jellerin köpürmesini ve yağı çözmesini sağlamak için kullanılıyor. Hangi sülfatların cilt üstünde kullanılabilir olduğu hakkında pek çok yanlış bilgi mevcut. En yaygın dört sülfat: Sodyum Lauril Sülfat, Sodyum Lauret Sülfat, Amonyum Lauril Sülfat ve Amonyum Lauret Sülfat.

Bunlardan sadece biri organik ürünlerde kullanılabiliyor. Amonyum Lauril Sülfat (ALS), Avrupa organik regülasyon merkezinin (Eco-Cert) organik kozmetik ürünlerinde kullanımını onayladığı tek sülfat.

Sülfatlara alerjik olan insanların çoğu aslında sülfatın kendisine alerjik değil. Sorun, sülfatın cildin doğal yağlarını parçalayarak cildi ürünün içindeki diğer maddelere karşı daha geçirgen yapması. Alerjik reaksiyona sebep olan genellikle diğer maddelerin cildin alt tabakalarına nüfuz etmesi oluyor.

Bazı sülfatların organik ürünlerde kullanılmamasının iki sebebi var. İlki tahriş edici olmaları, ikincisi de 1,4 dioksan kontaminasyonu riski. Bazı sülfatlar iki soruna da sebep olurken bir tanesi hiçbirine sebep olmaz. Aşağıdaki tabloda 4 yaygın sülfatın farklarını görebilirsiniz.

 

Sülfat

Kısaltması

Tahriş

Dioksan Kontaminasyonu Riski

EcoCert Onayı

Sodyum Lauril Sülfat

SLS

Evet

Hayır

Hayır

Sodyum Lauret Sülfat

SLES

Evet

Evet

Hayır

Amonyum Lauril Sülfat

ALS

Hayır

Hayır

Evet

Amonyum Lauret Sülfat

ALES

Hayır

Evet

Hayır

 

Bizim ürünlerimizin hiçbiri SLS, SLES ya da ALES içermez.